Spațiu Interior

Spaţiu Interior este un proiect interdisciplinar care adresează tema bunăstării mentale și emoționale. Artiști, oameni de știinţă, experţi în domeniul sănătăţii și al psihologiei colaborează pentru a aduce în atenţia publică pericolele care ne ameninţă azi sănătatea mentală și emoţională. Lucrăm împreună pentru a cerceta și experimenta modul în care arta și participarea culturală pot contribui la bunăstarea interioară a locuitorilor unui oraș. Ne dorim ca orașul Cluj-Napoca să fie unul dintre primele din regiune care includ bunăstarea psihologică între factorii strategici pentru dezvoltarea sa durabilă.

 

Ce ne propunem pentru 2019?

Activitatea din 2019 are în centru activarea Grupului de lucru pentru Artă și bunăstare, a cărui muncă se concretizează în cercetare și elaborarea metodologiei și instrumentelor utilizate în activitățile experimentale.

Are loc un atelier de expresie creativă a emoțiilor prin muzică, adresat adolescenților, un proiect pilot de Rețete culturale și forumul anual Culture and Well-Being. Continuăm parteneriatul cu Spitalul Județean Clinic de Urgență, pentru o nouă rezidență artistică și crearea unui spațiu experimental de artă și bunăstare.

Istoric

În 2018, ”Spațiu Interior” a debutat cu înființarea unui think-tank, format din artiști, psihologi și medici clujeni și străini. De asemenea, a fost dezvoltată o rețea de organizații, instituții și universități din domeniul culturii și sănătății publice care vor lucra împreună pentru a crea condițiile bunăstării atât în spațiul interior al fiecărui clujean, cât și în spațiul public urban.

Activități în Spațiu Interior:

Call pentru artiști la primul proiect de rezidență artistică din Spitalul Județean.

Proiectul selectat pentru rezidența artistică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.