Ștefan Teişanu

Ștefan Teişanu

Director

Ştefan este un antreprenor cultural interesat de dezvoltarea orașelor.

Este director al Centrului Cultural Clujean, ONG de cultură și dezvoltare urbană care are ca membri 95 de organizații și instituții culturale, universități, cluburi și clustere de afaceri, asociații ale societății civile, administrația locală și județeană și care este reponsabilă de un vast program cultural pentru dezvoltarea Clujului și a regiunii.

A fondat Asociația Fapte, organizatoare a festivalului Jazz in the Park și a altor evenimente culturale cu impact în comunitate, și Asociația Nord, organizație de dezvoltare comunitară înfiinţată la Darabani, oraşul său natal din Moldova. A fost președinte al AIESEC Cluj-Napoca și a pus bazele filialei locale a Junior Chamber International. În 2008 JA-YE Europe l-a numit „Tânărul Antreprenor al Anului în România”, pentru ca în același semestru organizația sa să dea faliment. De atunci și până azi nu a mai adunat nici premii și nici falimente semnificative.

Crezul său personal este că oamenii pot fi ceea ce îşi doresc să fie.

 Rariţa Zbranca

Rariţa Zbranca

Director Program

Rarița are o experiență de 20 ani în management, programare, cercetare și politici în domeniul culturii.

Este director și co-fondator al Fundației AltArt, organizație dedicată metodelor experimentale în artă și societate. Este co-fondator a Fabricii de Pensule, un spațiu colectiv independent pentru artele contemporane, în Cluj-Napoca.

A făcut parte din echipa Cluj-Napoca 2021 – Capitală Europeană a Culturii unde și-a adus contribuția în toate etapele candidaturii, inclusiv în dezvoltarea conceptului și a programului cultural.

Rarița este implicată în dezvoltarea politicilor culturale, în Cluj-Napoca (unde a coordonat elaborarea Strategiei Culturale), dar și la nivel național prin activitatea în Coaliția pentru Sectorul Cultural Independent și la nivel european. Este membră a grupului strategic al inițiativei A Soul for Europe și membră a consiliului director al European House for Culture și al rețelei Balkan Express. A contribuit în calitate de speaker și trainer la numeroase forumuri profesionale, inclusiv conferințe importante precum A Soul for Europe Berlin, Forumul Cultural European, întâlnirile plenare IETM și Congresul Cultural din Wroclaw.

În 2015, a primit Premiul pentru Management Cultural din partea Administrației Fondului Cultural Național din România și o distincție similară din partea Asociației Femeilor de Afaceri din România.

A activat profesional și în domeniile media și democrație în diferite organizații precum Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală și Fundația Soros pentru o Societate Deschisă. A studiat Foto-Video-Procesare  Digitală, în cadrul Universității de Arte și Design și Jurnalism în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Din 2017 este doctorand în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Universitatea Babeș-Bolyai, cercetând relația dintre cultură și bunăstarea emoțională și mentală în orașe.

Corina Bucea

Corina Bucea

Manager Proiect

Corina coordonează în cadrul Centrului trei proiecte – Academia Schimbării, Culture Next și Etnogalactica și are o experiență vastă în managementul proiectelor culturale, producție artistică și politici culturale. Este unul dintre membrii fondatori ai spațiului de artă contemporană Fabrica de Pensule. În cadrul Federației Fabrica de Pensule a inițiat sau coordonat, începând din 2009, peste 20 de proiecte culturale în domenii diferite – arte vizuale, arte performative, educație și formare. În 2010 i-a fost acordată Bursa Gabriela Tudor în management cultural. În ultimii ani, a beneficiat de rezidențe profesionale în Polonia și SUA și a fost implicată în diverse inițiative și proiecte culturale internaționale. Din 2013 până în 2015 a fost responsabilă de comunicarea Festivalului Temps d’Images Cluj. Corina Bucea a contribuit în ultimii ani la mai multe proiecte care au reprezentat România atât la Bienala de Artă, cât și de Arhitectură de la Veneția (2013, 2015 și 2016). În 2017, în calitate de manager de proiect, a coordonat realizarea expoziției Geta Brătescu – Apariții (curator: Magda Radu).

Cristina Rogoz

Cristina Rogoz

Manager Proiect

Cristina coordonează trei dintre proiectele Centrului Cultural Clujean – Inclujiune, Jivipen și Arta în Joacă. Lucrează de peste 10 ani cu diferite organizații non-guvernamentale din Cluj-Napoca și este interesată de dezvoltarea sustenabilă a comunităților. A studiat psihologie și psihoterapie la Universitatea Babeș Bolyai, iar cea mai mare parte a experienței sale profesionale s-a concentrat în domeniul managementului de proiecte sociale și comunitare, dedicate copiilor și tinerilor. S-a ocupat, de asemenea, de atragerea de fonduri și dezvoltarea resurselor umane. Cristina crede că dezvoltarea potențialului oamenilor și diversitatea acestora dă culoare și personalitate comunităților.

Miruna Amza

Miruna Amza

Manager Proiect

Miruna coordonează proiectele bazate pe educația STEAM și este responsabilă de dezvoltarea centrului interactiv de științe – Quantum. Interesată de crearea premiselor în dezvoltarea centrelor de știință și a spațiilor culturale interdisciplinare, Miruna s-a specializat în muzeologie științifică la EMA, European Museum Academy. A făcut parte din numeroase proiecte europene pentru implicarea publicului în știință și educație și este fondatorul Scientifica. Are un master în comunicare și a fost bursieră la International School of Scientific Journalism. Obiectivul ei e să găsească mijloacele prin care ideile complexe sunt transpuse în practică într-un mod accesibil, facilitând tranformarea și învățarea individuală.

Claudia Cacovean

Claudia Cacovean

Manager Proiect

Claudia deține titlul de doctor în Marketing Cultural, fiind absolventă a Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, specializarea Marketing. O parte din activitatea de cercetare pentru studiile doctorale a desfășurat-o la Universitatea din Salento, Italia, în baza unei burse EU. A publicat o serie de articole pe tema marketingului cultural, participând, totodată, la conferințe naționale și internaționale în acest domeniu. În 2015, la conferința ”International Conference on Arts and Cultural Management”, secțiunea Doctoral Symposyum, lucrarea propusă de Claudia a fost premiată. A activat, cu precădere, în sectorul non-profit, atât la nivel național cât și internațional, pentru dezvoltarea, coordonarea, implementarea și promovarea de proiecte culturale, educaționale și sociale, precum Transilvania Internațional Film Festival (TIFF), Festivalul Internațional de Teatru Sibiu (FITS) și alte proiecte finanțate de către Uniunea Europeană.

Georgiana Buț

Georgiana Buț

Manager Proiect

Georgiana este curator independent și istoric de artă. În prezent, este doctorand la Departamentul de Filosofie în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Cercetarea ei este concentrată pe expoziție ca medium al practicii artistice. Este membru al Consiliului Școlii Doctorale de Filosofie.

Din 2016, Georgiana predă un curs de Teorii și practici curatoriale la Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea Babeș-Bolyai. Activitatea sa educațională include colaborări cu University of Connecticut (2018), Colorado State University (2017, 2014) și Institut für Kulturwissenschaften, Leipzig (2015). Colaborează cu Fundația Culturală META, București și a fost coordonator de comunicare și programe al galeriei SPAȚIU INTACT, Fabrica de Pensule (2013-2015), și al Galeriei Quadro (2011-2013), Cluj.

Activitate curatorială: 2META+: O seară în atelierul părinților mei, Institutul Francez și Galeria Reflex, Cluj (2019); End of the Line, Camera K’ARTE, Târgu-Mureș (2018-19); Memoria ca viziune (asistent curator), spațiile Fabricii de Pensule (2018); Oana Năstăsache: Albastru. La punctul de fierbere al culorii, Camera K’ARTE, Târgu-Mureș (2016); Pulse, within the Veil, Casa Tranzit, Cluj (2011).

Alexandru Boguș

Alexandru Boguș

Coordonator Facilitare Comunitară

Alex este doctor în Filosofie în cadrul Universității Bábes Bolyai din Cluj. A predat cursuri și seminarii atât la Facultatea de Filosofie, cât și la cea de Sociologie și Asistență Socială din Cluj și contribuie periodic cu texte sau traduceri pentru zona emergentă a publicisticii autohtone de stânga. Însă experiența celor 4 ani de muncă socială în cadrul proiectului ADIZMC desfășurat în zona Pata-Rât, acolo unde s-a ocupat de facilitarea comunitară și instituțională a proiectului, este cea care îl recomandă pentru coordonarea muncii de facilitare comunitară inclusă în diferitele programe ale Centrului. De asemenea, istoria consistentă de implicare în diversele inițiative ale societății civile locale – de la creionarea bugetării participative până la “salvarea” Someșului sau reactivarea Parcului Feroviarilor – aduce cu sine atât experiența cât și instrumentele sau etica muncii dezvoltate de-a lungul acestor interacțiuni cu diferiții actori locali.

Anamaria Vrabie

Anamaria Vrabie

Director Divizia de Inovare Cluj-Napoca

Conduce dezvoltarea Diviziei de Inovare Cluj-Napoca, prima structură de acest tip din Europa de Est, care coordonează proiecte pilot legate de mobilitate urbană, locuire, viitorul pieței muncii și reziliență urbană. A elaborat și este în prezent co-manager al inițiativei Urban Innovative Actions pentru Cluj-Napoca care urmărește să testeze impactul industriilor culturale și creative în crearea unei economii locale mai competitive și echitabile.

Lucrează de peste 12 ani în dezvoltare urbană integrată în Europa și Statele Unite, colaborând cu programul Comisiei Europene URBACT și cu Banca Mondială. A investit constant în  crearea de noi moduri de acțiune în domeniul dezvoltării urbane și regionale în România, fiind co-fondatoare a asociației Urban Inc și a companiei MKBT: Make Better. A absolvit studii masterale în Relaţii Internaţionale, specializarea Oraşe şi Urbanism la The New School New York în calitate de bursieră Fulbright.

Alexandra Anghel

Alexandra Anghel

Specialist Inovare Urbană

În rolul de Specialist Inovare Urbană, Alexandra Anghel coordonează proiectele pilot de mobilitate și locuire, și dorește să contribuie la creșterea capacității orașului Cluj-Napoca pentru inovare urbană. A studiat Dezvoltare Urbană Sustenabilă la Malmo University în Suedia, și Inginerie de mediu și Construcții la San Jose State University în California. Experiența ei include lucrul cu diverși actori în organizații non-guvernamentale de mediu și dezvoltare urbană, și agenții internaționale precum Organizația Mondială a Sănătății. Consideră că orașele sunt resurse nelimitate pentru experimente, experiențe și potențialul de a crea comunități mai echitabile, mai sănătoase și mai reziliente. Este pasionată de implicarea comunităților și crearea rețelelor pentru a contribui la dezvoltarea orașului, dar și de protecția mediului și schimbările climatice. Pe lângă rolul său la Centrul Cultural Clujean, Alexandra face parte și din echipa Someș Delivery, coordonând proiectul de mediu. 

Cristina Labo

Cristina Labo

Asistent Proiect

Cristina s-a ocupat până acum de restaurare, artă și voluntariat. Este interesată de sustenabilitate la nivel individual și colectiv, de artă și de felul în care arta poate să răspundă diferitelor nevoi din societate și, nu în ultimul rând, de felul în care omul și locul se modelează reciproc. La Centrul Cultural Clujean, Cristina face parte din Divizia de Inovare Urbană, unde contribuie la implementarea proiectului Cluj Future of Work, care studiază și testează metode prin care orașul se poate pregăti pentru provocările pe care le va aduce viitorul în piața muncii. 

Mihai Giurgiu

Mihai Giurgiu

Manager Proiect

Coordonază la Centrul Cultural Clujean proiectul România Remarcabilă.

Om bun. Om dedicat comunităților locale și om de creație și design. Peste zece ani de implicare freelance în proiecte de turism, mediu social sau evenimente. Intre 2018 și 2019 s-a dedicat, ca specialist de branding, unui proiect complex de dezvoltare a microregiunii Ținutul Fluturelui Albastru, o zonă nou conturată în județul Cluj.

A gravitat mereu între domeniul creativ vizual, ca designer grafic și mediul ONG unde a căutat proiecte cu scopul de a crea perspective noi prin care se poate vedea sau transforma mediul rural. De-a lungul vremii a fost președintele Asociației pentru Turism Activ Cluj (ATAC) și a fost implicat în demararea proiectului Parcul La Butuci din cartierul Grigorescu.

Andreea Bercan

Andreea Bercan

Manager Proiect

Andreea coordonează în cadrul Centrului Cultural Clujean proiectul Culturepreneurs. A activat timp de 5 ani în AIESEC, organizația studențească globală, non-guvernamentală care are ca scop dezvoltarea leadership-ului tinerilor prin experiențe multiculturale. În cadrul organizației a coordonat timp de un an la nivel național în România activitatea de vânzări și recrutarea online pentru companii și startup-uri, iar atașamentul față de proiectele sociale, culturale și de dezvoltare urbană, a venit în urma experienței de coordonator al operațiunilor la nivel național pentru proiecte sociale în Peru. Andreea a revenit în Cluj în 2018 și a început să activeze în mediul antreprenorial, prin colaborarea cu firma de consultanță ACTIVIZE. Acolo ea a coordonat proiecte în colaborare cu diverse organizații și companii, unul dintre proiectele cu care a început fiind chiar Culturepreneurs în parteneriat cu Centrul Cultural Clujean.

Hanna Ugron

Hanna Ugron

Manager Finanțări

Hanna se ocupă de coordonarea activităților de atragere de fonduri, revenind oficial în echipa Centrului în luna septembrie 2019, dar având o mai lungă istorie de colaborare cu aceasta. Colaborator al Grupului PONT din 2009, ea a contribuit la implementarea mai multor proiecte ale organizației în domeniul cultural și de tineret, având experiență relevantă în implementarea proiectelor Erasmus Plus, în domeniul educației nonformale și politicile de tineret, fiind trainer internațional Duke of Edinburgh Award. A fost unul dintre inițiatorii candidaturii Clujului pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2015 și a lucrat de asemenea pe elaborarea candidaturii Clujului pentru titlul de Capitală Culturală 2021. În 2015 a coordonat primul proces de Bugetare Participativă de Tineret a orașului, Com’On Cluj-Napoca.

Alexandru Jurcan

Alexandru Jurcan

Manager Proiect (Financiar)

Alex este expert achiziții publice cu experiență în domeniu atât în cadrul unor autorități contractante cât și pentru operatori economici ofertanți. Este absolventul secției de Management al  Facultății de Stiințe Economice cu master în Managementul Resurselor Umane, a făcut parte din echipa Asociației de Dezvoltare Intercomunitare Zona  Metropolitană Cluj în implementarea proiectelor Pata Cluj, New Generation Skills, Refill și EU.CA.Net.

A mai făcut parte și din Divizia de Proiecte a ELBI ELECTRIC&LIGHTING SRL, precum și din echipa Primăriei Municipiului Beiuș în proiectul “Beiuș oraș geotermal”, respectiv Spitalul Municipal Beiuș.

Mihai Chendrean

Mihai Chendrean

Manager Proiect (Financiar)

Mihai a urmat cursurile Facultății de Științe Economice a Universității din Oradea. A activat ulterior în departamentul Operațiuni din cadrul Sykes și în departamentul Financiar de la Fortech. Este pasionat de natură și a făcut parte din proiecte precum I Love Apuseni și Salvamont.

Paula Feșnic

Paula Feșnic

Asistent Manager

Asistent manager în cadrul Centrului Cultural Clujean, Paula a studiat Jurnalism și Media
digitală în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, UBB Cluj.
În perioada studiilor, a colaborat cu Radio Renașterea, TVR Cluj și Transilvania All Inclusive și
cu diverse companii, în domeniul financiar. Crede că nimic nu poate înlocui experiența și își
dorește să contribuie la dezvoltarea orașului.

Mihaela Orosan

Mihaela Orosan

Manager Marketing

Mihaela are experiență de peste 12 ani în marketing și comunicare. A lucrat în departamentul de marketing al Băncii Transilvania, unde a fost implicată în dezvoltarea și promovarea produselor de card, dar și în campanii de imagine și organizarea de evenimente. A studiat Marketing la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și are un Masterat în Administrarea Afacerilor, realizat în cadrul aceleiași facultăți. Crede cu tărie că doar dacă ne implicăm putem schimba lucrurile în bine și, împreună cu echipa, își dorește să înfrumusețeze prin cultură viața clujenilor.

Dalma Nyiri

Dalma Nyiri

Art Director

Dalma are o experiență de 10 ani în design grafic, dar manifestă o preocupare deosebită și pentru partea de video și editare. Și-a început activitatea de designer grafic, încă din perioada de studenție, creând o serie de afișe pentru Cinema Victoria din Cluj-Napoca. Din 2009, colaborând cu companii din România, Islanda și China, a trecut și pe partea de online și a realizat design grafic pentru jocuri și animații 2D. A lucrat timp de 2 ani ca Art Director la PR&More unde s-a concentrat pe branding, design grafic, ilustrații, perfecționând și tehnica desktop publishing (DTP). A activat și ca Freelancer, timp în care a realizat materiale video pentru prezentarea mai multor expoziții din diferite galerii de artă, din țară și din străinătate. În ultimii ani, s-a concentrat, cu precădere, pe animații pentru promovările online și, momentan, își desfășoară studiile doctorale la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, abordând tema Aspectelor Artistice ale Fotografiei Stereoscopice.

Adela Nicoară

Adela Nicoară

Specialist PR

Adela vine cu o experiență de câţiva ani în comunicare și relaţia cu presa. Începând cu 2003 ea a făcut stagii profesionale și a lucrat în comunicare pentru companii private și asociații din România, Franța, Anglia și Italia. A fost, printre altele, Ofiţer de presă pentru Reprezentanţa Comisiei Europene în România și specialistul în relaţii publice al McCann Erickson România unde s-a ocupat de strategia de relaţii publice a companiei şi de permanenta legătură cu presa.

 

Până să treacă de partea comunicatorilor, Adela a fost jurnalist la Radio Cluj și Radio JetFm (Franța).

 

Adela Nicoară deţine o diplomă în comunicare obţinută la Facultatea de Comunicare şi Informare din Nantes, Franţa și o licenţă în jurnalism la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. A urmat de asemenea cursuri de master la Universitatea Bucureşti şi la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).

 

Adela vorbeşte fluent engleza, franceza, italiana, spaniola şi greaca şi este pasionată de filmele de autor. Prin asociația ”Brain Wings” pe care a înființat-o, se ocupă de asemenea de prevenirea și combaterea fenomenului de bullying din școli.

Septimiu Gabriel Cioara

Septimiu Gabriel Cioara

Specialist Evenimente

Septimiu a deținut timp de 2 ani funcția de Student Senator în cadrul Universității Babeș-Bolyai și a fost timp de 5 ani în Consiliul Studenților, contribuind astfel semnificativ la inovarea proceselor administrative din campusurile universității. Pe parcursul acestor ani, s-a implicat în activitatea de reprezentare a drepturilor și intereselor studenților și a organizat numeroase evenimente studențești. Este unul dintre membrii fondatori ai Teatrului de Vară din campusul Hașdeu, o inițiativă dedicată în special studenților. Studiile la nivel licență și master le-a realizat în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie din Cluj-Napoca și, momentan, își desfășoară studiile doctorale în cadrul școlii doctorale Istorie. Civilizație. Cultură.