Despre Centrul Cultural Clujean

Centrul Cultural Clujean este o organizație non-guvernamentală de cultură și dezvoltare urbană.

Credem într-un oraș pe care cultura îl face prezent și uman. Misiunea noastră este de a mobiliza cultura, în parteneriat cu alte sectoare, pentru a contribui la transformare socială și dezvoltare locală și regională.

Temele pe care le abordăm sunt foarte variate: arta contemporană, bunăstarea emoţională și mentală, educaţia culturală și artistică, regenerarea urbană, conectarea comunităţilor, incluziunea socială, industriile culturale, dezvoltarea rurală, etnografia lumilor imaginate, creșterea capacităţii sectorului cultural, inovarea socială și urbană, cooperarea internaţională, cercetarea și dezvoltarea de politici culturale și de oraș.

Centrul are 104 de membri: organizații și instituții culturale locale, universități, cluburi de afaceri, asociații ale societății civile, administrația locală și regională. Inițiat pentru a pregăti candidatura orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, Centrul Cultural Clujean implementează un program de anvergură care abordează provocări strategice ale societății.

 

Obiective strategice:

1. Dezvoltarea Clujului ca oraș european de referință în domeniul artei și al culturii;
2. Facilitarea coeziunii și vitalității comunității locale;
3. Contribuția prin cultură la dezvoltarea locală și regională;
4. Consolidarea rolului strategic al Centrului;
5. Dezvoltarea unui model organizațional actual și sustenabil.

Vezi raportul de activitate pentru 2018 aici și raportul de activitate pentru 2019 aici.