Academia Schimbării este o platformă pentru dezvoltarea și creșterea capacității sectorului cultural. Academia generează resurse pentru un mediu cultural rezilient și dinamic, bazat pe inovare, colaborare și responsabilitate. Activitățile proiectului includ formare și mentorat pentru artiști și lucrători culturali, un program de pregătire în domeniul medierii culturale, un program de rezidențe artistice și voucherul cultural – o inițiativă dedicată creșterii accesului la cultură.

Ce ne propunem pentru 2019?

Programul de dezvoltare profesională include în 2019: programul Concentric, o serie de întâlniri lunare ale sectorului cultural; un atelier dedicat formării profesioniștilor din domeniul cultural; o conferință internațională; o platformă de conectare a scenei de arte performative din Cluj-Napoca la scena internațională și un program de cursuri pe teme din aria managementului cultural în relație cu programul Culturepreneurs.
În cadrul programului de mediere culturală organizăm: un forum internațional de bune practici în domeniul medierii culturale, o campanie online de promovare a importanței expresiei artistice pentru copii, un atelier de mediere științifică în relație cu programul Quantum. În toamna anului 2019, găzduim în parteneriat cu Muzeul Etnografic o expoziție pe tema patrimoniului cultural, în jurul căreia vom dezvolta un curs de formare și ateliere practice de mediere culturală dedicate copiilor.
Pogramul de dezvoltare a accesului la cultură continuă în 2019 cu o ediție extinsă a voucherului cultural, editarea unui ghid cultural al orașului și coordonarea Nopții Muzeelor în Cluj-Napoca.

Istoric

În 2018, în cadrul Academiei Schimbării, au fost organizate programe de mediere culturală pentru copiii din școlile clujene, dar și programe de mediere pentru toată familia. Mai multe detalii aici. De asemenea, în luna decembrie, a avut loc un seminar și au fost organizate sesiuni individuale de coaching cu Mahir Namur, coach existențial, consilier psihologic în Viena și Istanbul. Detalii aici.